Activiteiten

EHBO Herhalingsavonden

  • Op 8 en 9 september houden weer 2 herhalingsavonden voor de kinder EHBO. Alle gastouders die hieraan mee gaan doen hebben een uitnodiging ontvangen.
Koffieochtenden/inloopochtenden en andere activiteiten.
  • Woensdag 14 oktober van 9.30 uur tot 11.30 uur.
  • Dinsdag 1 december van 9.30 uur tot 11.30 uur.
Alle hierboven genoemde koffie/inloopochtenden zijn bestemd voor gastouders en vraagouders met hun kinderen/gastkinderen. Over de juiste invulling van deze ochtenden volgt later nog nadere informatie,

Woensdag 9 september a.s. houden we een speeldag/middag op kinderboerderij Cantecleer in Kampen.

Vanaf 10.00 starten we een koffieochtend voor de gastouders en ouders met kinderen en gastkinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen, we gaan eieren zoeken, er worden pannenkoeken gebakken, de pony kar gaat rijden, kortom, genoeg te doen voor de kleintjes, terwijl de ouders en gastouders onder het genot van een kop koffie of thee bij kunnen praten.

Vanaf 12.00 uur kunnen de schoolkinderen met gastouders en ouders komen. Voor iedereen zijn er pannenkoeken en drinken  

De kinderen kunnen meedoen aan een workshop boerderijdieren maken van gerecycled materiaal. Jolanda van Tuinen (website: jocando.nl) zal dit met de kinderen gaan doen. Daarnaast kunnen de kinderen onder leiding van Hanjo en zijn team aan de slag met het thema: de herkomst van voeding. De kinderen mogen appelsap maken van de appels van de appelbomen van de kinderboerderij, er kunnen broodjes gebakken worden, er kunnen pizzaatjes gemaakt worden en dat allemaal van producten die in de tuinen van de kinderboerderij groeien.

Men kan heerlijk spelen in de natuurspeelplaats. Ook ’s middags rijdt de pony kar en daarnaast is er nog van alles te beleven. Iedereen is welkom om op 9 september naar de Kinderboerderij te komen en zich daar te vermaken. Rond 15.00 uur beëindigen we deze speelmiddag. 

Alle hierboven genoemde koffie/inloopochtenden zijn bestemd voor gastouders en vraagouders met hun kinderen/gastkinderen. Over de juiste invulling van deze ochtenden volgt later nog nadere informatie,
 
Op woensdag 7 oktober 2015 om 19.30 uur komt de klankbordgroep weer bij elkaar.
 

Thema avond 

De Kinderbrug biedt u op donderdag 1 oktober een thema avond aan met als thema: 

BEWEGEN IS DE BASIS VAN ALLES WAT EEN KIND LEERT

“Motoriek, het bewegen, is de basis van alles. Als een kind wordt geboren, zijn de hersenen wel aangelegd, maar moeten zich nog helemaal ontwikkelen. Het aanleggen van de verbindingen in de hersenen gebeurt door bewegen. Daarbij is de motorische ontwikkeling belangrijk voor de kwaliteit van bewegen. Dit legt de basis voor bijvoorbeeld fietsen en zwemmen, maar ook voor evenwicht, concentratie en leren lezen. Door te ervaren en te bewegen leren kinderen de wereld en zichzelf kennen en begrijpen. Wij kunnen ze een handje helpen door de sensomotorische ontwikkeling te stimuleren. Maar dan wel in het tempo van het kind”.

Dat zegt Hanneke Poot, fysiotherapeut en psychomotorisch remedial teacher.

Hanneke Poot wil ons hier op deze avond meer over vertellen. Zij doet dit met veel enthousiasme en is heel inspirerend.

We hopen dat er veel belangstelling is voor dit thema. Zou u zich aan willen melden voor maandag 27 september, zodat wij ongeveer weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. De toegang is gratis.

We houden deze avond in ons gebouw aan de Beyerinckstraat 4 te Kampen van 19.30 uur tot plm. 21.30 uur. Graag uw opgave via de mail info@de-kinderbrug.nl.